De zonnepanelenactie Duurzaam Heino 2022 is afgesloten.  

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Zonopdak_HR-300x124.jpg

De actie Zon op Dak van 2022 is afgesloten. Stichting Duurzaam Heino is tevreden met de campagne en de samenwerking. Het volgende persbericht is in december 2022 gepubliceerd:

In 2022 heeft Duurzaam Heino samen met Dijkman Zonne-energie een zonnepanelenactie gehouden. Bewoners die met deze actie zonnepanelen bestelden kregen een korting van €20,- per paneel. In februari is de actie gestart met een voorlichtingsavond. Daarna is op verschillende momenten en plaatsen aandacht gegeven aan de actie. Duurzaam Heino en Dijkman zijn tevreden over de actie. Dit jaar hebben maar liefst 200 huizenbezitters uit Heino zonnepanelen besteld. Meer dan ooit tevoren! Bij de helft van deze inwoners liggen de zonnepanelen al op het dak. De actie om zelf energie op te wekken in combinatie met de hoge stroomprijzen hebben hieraan bijgedragen. De actie wordt eind december afgesloten, waarmee het stroomverbruik in Heino een stuk duurzamer is geworden.  

 Duurzaam Heino gaat nu verder. In 2023 wordt de gasrekening aangepakt en zal samen met de gemeente en andere organisaties en ondernemers een isolatie campagne worden opgestart: Heino isoleert.

Lees ook ons artikel in HoezoHeino van oktober 2021 over deze actie.

Zonnepanelen actie van Duurzaam Heino start in februari 2020.