Duurzaam Heino is sinds januari 2024 in bezit van een warmtebeeld camera. Hiermee is het mogelijk om koude overgangen, kieren etc aan de buitenzijde van de woning op te sporen. Hierdoor zie je of er kieren gedicht moeten worden of waar extra isolatie nodig kan zijn. Het is leerzaam om de beelden van je eigen huis te zien en motiveert om aan de slag te gaan. Vaak geven kleine maatregelen al een groot verschil!

Wil je ook een scan van je woning? Dit is uiteraard het meest zinvol in de winterperiode als het buiten koud is en de verwarming aan staat. Neem contact op per e-mail via energietransitie@duurzaamheino.nl

Wat doen we bij de scan? Samen lopen we om het huis en gaan we op zoek naar ‘lekken’, waardoor je snel ziet waar werk aan de winkel is. Je kunt dan zelf een actielijstje maken. Als er grote klussen gedaan moeten worden dan kunnen we je verwijzen naar bijv. uitgebreidere analyses via het Duurzaam Bouwloket van de gemeente. Om iedereen de mogelijkheid te geven om te leren van deze warmtebeelden, brengen wij geen kosten voor de scan in rekening. (Natuurlijk stellen we het wel op prijs dat je je donateur wilt worden van Duurzaam Heino. De kosten hiervan zijn slechts 10€.)

Hieronder zie je voorbeeldfoto’s en een toelichting op een groot aantal fotos’, gemaakt in januari 2023.