De infoavond over warmtepompen op 9 maart in het Dorpshuus Heino is met 35 bezoekers goed bezocht. De aanwezigen hoorden van Henk Schreij een uitgebreide uitleg over de warmtepomp als huisverwarming.

Hoe het kan dat er vier keer zoveel warmte uitkomt, als je er aan elektriciteit instopt. Wat voor soorten warmtepompen er zijn, met daarbij het accent op lucht-water warmtepompen omdat die het meest geïnstalleerd worden. Hoe je uit het bouwjaar van je woning en het gasgebruik kunt inschatten of een warmtepomp mogelijk is. En zo ja, of de voorkeur uitgaat naar een hybride, volledige of monoblock variant.

Wat de maandelijkse energiekosten worden, de kosten van de gehele installatie zijn en wat de terugverdientijd is. Dat er zo’n 30% subsidie is te krijgen en de voorwaarden daarvoor.

Na een uur was de presentatie afgelopen, en werd er onder het genot van een kopje koffie of thee nog gezellig nagepraat. Over ieders plannen voor een warmtepomp, maar ook uitgebreider over hoe de eigen woning zo energiezuinig mogelijk gemaakt kan worden.

Een overzicht van handige adressen of het aanvragen van de presentatie vind je hier. Voor algemene informatie over het verduurzamen van je woning klik je hier.