Deze winter gaat Duurzaam Heino starten met activiteiten om de energierekening van Heinose bewoners te helpen verlagen. Dat doen we in samenwerking met de gemeente, die inmiddels gestart is met de actie Warm voor Elkaar. Hiervoor willen we een nieuw team met vrijwilligers opzetten. Duurzaam Heino zoekt feestmakers!

We zoeken 4 tot 6 Heinoërs die houden van organiseren, die ideeën hebben over hoe je met en voor anderen leuke dingen kunt doen. We willen activiteiten opzetten waar je de sfeer en gezelligheid vindt waar Heino om bekend staat en waar je tegelijk geïnspireerd raakt. Het motto? Samen aan de slag voor een lagere energierekening en een duurzaam huis; we willen het leuker maken, én makkelijker! 

We zoeken: 

  • 2 event organisatoren: Je zet acties en events op poten. Denk aan informatie avonden, presentatie en lezingen, misschien wel excursies?
  • 1 communicado: Je schrijft sprankelende teksten met niet te missen boodschappen voor krant, magazines, socials. Top als je met WordPress uit de voeten kunt.  
  • 2 relatiemanagers dorpsgenoten: Je bent aanspreekpunt voor dorpsgenoten, organisaties, gemeente en houdt er van lijntjes aan elkaar te knopen (‘verbinden’). Misschien wil je zelfs wel buurtacties opzetten? 
  • 1 specialist duurzame huizen: Je weet iets (of al best veel) van woningverduurzaming en zorgt er voor dat de ’techniek’ voor woningverduurzaming wordt georganiseerd. Je hoeft niet zelf aan de slag, maar wilt wel kennis verzamelen, bedrijven betrekken en misschien zelfs inkoopacties opzetten (als daar behoefte aan is).

Hoe verder?

We hebben nog geen vastomlijnde plannen, die gaan we eerst samen samen maken en uitwerken. Bovendien moeten we nog een campagnethema bedenken. Technische kennis is niet nodig, enthousiasme en een drive om iets met en voor anderen te doen is veel belangrijker. We zoeken een gemêleerd gezelschap! Geprikkeld? Vragen? Stuur dan een bericht aan Joris Pouw via energie-transitie@duurzaamheino.nl En laat het anderen weten: Duurzaam Heino zoekt feestmakers!