Op maandag 14 februari 2022 organiseert Duurzaam Heino samen met Dijkman Zonne-energie een informatie bijeenkomst over zonnepanelen op uw dak.

Vraag een willekeurige Heinoër of hij/zij iets wil met zonne-energie en iedereen reageert in principe positief. Dan zou je verwachten dat bijna alle koopwoningen in het dorp zijn voorzien van zonnepanelen. Niets is minder waar! Alle reden dus voor Duurzaam Heino om een inhaalslag te maken. Te beginnen met een digitale inloopavond om het project Zon op Dak beter onder de aandacht te brengen.  

De avond wordt gehouden op maandag 14 februari om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. In verband met de onzekerheden rondom Corona wordt het een digitale bijeenkomst via Teams. Duurzaam Heino trekt hierin samen op met Dijkman Zonne-energie. “Ons doel? Dat is simpel. Heel Heino aan de zonnepanelen! En waar we Heino zeggen, bedoelen we de oude gemeente Heino. De kernen Lierderholthuis en Laag Zuthem zijn dus ook meer dan welkom om aan te haken”, stelt Joris Pouw, kartrekker van Zon op Dak. We hadden de mensen graag persoonlijk ontmoet, dat lukt nog niet helaas. Dus in deze keer moet je zelf zorgen voor koffie of thee en wat lekkers. 

Wil je je verdiepen in de wereld van zonnepanelen, dan is deze inloopavond een hele mooie eerste stap. Je krijgt uitleg over de techniek, de besparingsmogelijkheden, garantie, service en BTW teruggave. Duurzaam Heino en Dijkman zullen vragen de vragen beantwoorden.

Lagere energierekening 

De installatie van zonnepanelen is een relatief eenvoudige manier om een duit in het duurzaamheidszakje te doen. Dat is goed voor de hele samenleving, maar vergeet vooral niet wat het betekent voor je energierekening. Die schiet omlaag terwijl je de aanschaf van de panelen vaak al in zeven jaar terugverdient. Lekker toch, in een periode van sterk stijgende energieprijzen?  

“De uitnodiging voor de inloopavond geldt dan ook voor zowel inwoners als bedrijven”, aldus Pouw die nog wel even de naam van het project (Zon op Dak) benadrukt. “Als Duurzaam Heino gaan we echt voor minder zonnepanelen in de wei en meer op dak.” 

Tijdens de bijeenkomst wordt ook ruimte vrijgemaakt om in te gaan op de aantrekkelijke collectieve korting van maar liefst €20,- per paneel. Een gemiddeld huishouden bespaart dan al gauw minimaal €200,-. 

Meer informatie en aanmelden? Stuur dan een mail via onderstaande knop. Tot ziens!