Energie

Je eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen. Dat was de directe aanleiding om SDH op te richten. Met een (flinke) subsidie van de provincie Overijssel hebben 73 inwoners van Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem in 2011 en 2012 panelen op hun dak kunnen leggen.
Energie opwekken is de ene helft van het verhaal. Energie besparen is minstens zo lonend.
Lees meer …

Afval en hergebruik

Preventie en Hergebruik van afvalstoffen staan al tientallen jaren op de politieke agenda en er is al veel resultaat geboekt. Het kan altijd beter en daarom blijven afval en hergebruik voor SDH een belangrijk thema.
Lees meer …

Biodiversiteit en voedsel

Wat begon met een paar projecten op het gebied van voedsel, verbreedde zich tot biodiversiteit. Alles wijst erop dat de biodiversiteit ernstig achteruit gaat doordat we niet zorgvuldig omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen. SDH probeert bij te dragen aan de bewustwording hiervan door een aantal concrete projecten.
Lees meer …

Mobiliteit

Mobiliteit is een betrekkelijk recent aandachtspunt voor SDH. Het begon in juni 2017 met een goed bezochte informatie-avond in het Dorpshuus. Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van de energietransitie, dat is duidelijk. De klassieke verbrandingsmotor in personenauto’s heeft zijn langste tijd gehad. We gaan kennis maken met de elektrisch aangedreven auto.
Lees meer …

Overig

Diverse kleinere activiteiten en projecten, die niet altijd direct onder één van bovengenoemde thema’s vallen, u vindt ze hier.
Lees meer …