[vc_row][vc_column]

Heinoërs informeren en wegwijs maken bij het nemen van kleine en grote maatregelen die de energierekening kunnen verlagen, dát is het doel van ‘Heino Isoleert’. Parallel aan Heino Isoleert start ook de gemeente Raalte met een project dat zich richt op de gasrekening: Warm voor Elkaar. Heino Isoleert is een actie Duurzaam Heino. 

Een overzicht van handige adressen of het aanvragen van de gegeven presentatie over warmtepompen  vind je hier. Voor algemene informatie over het verduurzamen van je woning klik je hier.

Donderdag 9 maart: Informatie avond warmtepompen.

Zie hiervoor ook het nieuwsbericht. De avond begint om 19.30uur.

Dinsdag 8 februari, 8 maart en 12 april: Energiespreekuur in het Dorpshuus, van 19.00 – 20.30uur. Hier kun je terecht met al je vragen over besparen op gas, isolatie en energiebesparing in het algemeen. We help je op weg met je vragen over advies, producten, subsidies en energiebespaarleningen. Heb je andere vragen met betrekking tot energiethema’s, dan ben je ook van harte welkom. Koffie staat klaar!

Zo werkt het als je je woning wilt verduurzamen en snel informatie wilt vinden! We hebben een handig overzicht gemaakt voor iedereen die de weg zoekt bij het verduurzamen van zijn of haar woning. Klik hier om het overzicht te bekijken.

Warm voor elkaar! Gratis hulp bij energie besparen als je dat zelf niet kunt betalen. Je ontvangt van de gemeente een uitnodiging om deel te nemen aan ‘Warm voor elkaar’ als je ook de energietoeslag hebt ontvangen. Heb je geen energietoeslag ontvangen, maar is jouw inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm? Dan kom je ook in aanmerking voor gratis hulp. Informatie vind je op de website van de gemeente.

Advies aan huis door energievakmensen van het Duurzaam Bouwloket. Wil je een opname van je woning en een rapport vol met maatregelen die je kunt nemen om je huis te verduurzamen, ga dan naar het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Raalte. Ook bevat de website veel informatie over subsidies, voordelige leningen etc. Ga naar de website en laat je adviseren!

Zelf je weg zoeken? Wil je eerst zelf eens onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn om je woning te verduurzamen, bezoek dan de informatieve website Verbeterjehuis.nl van Milieu Centraal. De volgende stap is dan wellicht het uitnodigen van de energievakmensen via het Duurzaam Bouwloket.

Wat hebben anderen al gedaan? Lees hier de verhalen van bewoners uit de gemeente die al aan de slag zijn gegaan en laat je inspireren.

Contact: Wil je deelnemen als vrijwilliger, wil je misschien een buurtinitiatief starten of heb je vragen of tips over Heino Isoleert, laat het ons weten! Dat kan eenvoudig via het contactformulier, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]