Onder het motto ‘Afval bestaat niet meer’ hebben Stichting Duurzaam Heino en de Heinose Winkeliersvereniging  een hergebruikwijzer voor Heino uitgebracht. Deze is in oktober 2019 huis-aan-huis verspreid in Heino, Lierderholthuis en Laag-Zuthem.

Afvalwijzer

Bijna alles wat we hebben gebruikt krijgt een nieuw leven doordat het weer ingezet kan worden als grondstof. Zo besparen we op grondstoffen en op energie en wordt door hergebruik een bijdrage geleverd aan een circulaire economie.

Vaak is het prettiger (en milieuvriendelijker!) om oude spullen dicht bij huis kwijt te kunnen. Daarom is in de hergebruikwijzer een overzicht gegeven van de inlevermogelijkheden in Heino.

Allerlei verschillende soorten gebruikte materialen kunnen daartoe gescheiden worden ingeleverd en dit kan natuurlijk voor de inwoners van Heino bij de milieustraat van de ROVA in Raalte.

Afval bestaat niet meer.

Op woensdag 16 oktober om 10.00 uur heeft de Raalter wethouder Frank Niens, samen met de voorzitters van de beide Heinose organisaties, een groot formaat hergebruikwijzer onthuld. Dit exemplaar krijgt daarna een permanente plaats in de etalage van een leegstaande winkel in Heino.

Hergebruikswijzer Duurzaam Heino