Repair café

Het Repair café komt elke laatste zaterdag van de maand bijeen in het Dorpshuus, Marktstraat 7 in Heino,  9:30 uur tot 12:00 uur.

Waarom is er een Repair Café?

We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar een kleinigheid mee mis is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Vaak is een kleine ingreep voldoende om de weg naar de afvalberg nog een hele tijd uit te stellen.
Reparatie door een professional of een bedrijf is vaak niet de moeite. De kosten zijn te hoog, en “koop maar een nieuwe” wordt er dan gezegd.

Repareren betekent dat spullen langer worden gebruikt en niet hoeven te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om een nieuw product te maken wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot, want bij het fabriceren van nieuwe producten – of zelfs het recyclen/afdanken van oude – komt CO2 vrij.

Repair cafe in aktie Repair Café in aktie

Het Repair café is niet commercieel, maar een vrijwillige bijdrage is wel zo fijn. Het Repair café is geen concurrentie voor de echte bedrijven, levert ook geen garantie. Als er speciale reserveonderdelen nodig zijn moet je zelf zien te regelen, maar je krijgt wel hulp erbij (welke winkel en waar die winkel is).

Repair cafe en old-timer radio Repair Café ook voor old-timers