Binnen Stichting Duurzaam Heino zijn verschillende werkgroepen actief. Je hebt “praat-groepen” en “doe-groepen”, maar voor beide geldt dat we concrete resultaten willen behalen. Ook nieuwe ideeën zijn welkom.

Bestuur
Na het recente vertrek van Johan Seekles als bestuurslid zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ook iemand met enige kennis op het gebied van communicatie zou een welkome aanvulling zijn.

Dorpsboomgaard Heino
Elke eerste zaterdagochtend steekt een groepje vrijwilligers hier de handen uit de mouwen. Snoeien van de fruitbomen en ander onderhoud van de Dorpsboomgaard gebeurt in onderling overleg en met een kop koffie.

Repaircafé
Elke laatste zaterdag van de maand is er Repaircafé. In het Dorpshuus staan een aantal vrijwilligers klaar om te beoordelen of een (vaak elektrisch) apparaat nog te repareren is.

Mobiliteit
Na de elektrische huurauto willen we meer initiatieven op gebied van duurzaam vervoer. Wie pakt dit op?

Bloemenranden
In 2020 langs akkers en weilanden rond Heino één kilometer bloemenrand. We praten met grondeigenaren of ze hier aan mee willen werken. Het is een bescheiden bijdrage aan een groter plan om de biodiversiteit in Salland te vergroten.

Nieuwbouw Molenweg
Het hier nieuw te bouwen wijkje moet in alle opzichten duurzaam worden. Een paar mensen van ons denken mee hoe dit te realiseren.

Zonnepanelen op woningen
Op daken van woningen is plaats voor heel veel zonnepanelen. We onderzoeken hoe we voor de inwoners van Heino, Lierderholthuis en Laag-Zuthem tot een aantrekkelijk aanbod kunnen komen.

Bouwhuisweide
Op verzoek van de familie Oortwijn denken we mee over de realisatie van een parkje met zonnepanelen langs de N35. Het betrekken van de lokale gemeenschap staat voorop.

Duurzaamheidswijzer
Vervolg op de Hergebruikwijzer in 2019: een Duurzaamheidswijzer. Die biedt de inwoners van Heino brede informatie over energie besparen en opwekken, wonen, voedsel, vervoer en gezondheid.

Spreekt één van bovenstaande activiteiten u aan, of heeft u zelf een idee?
Wordt dan actief voor Stichting Duurzaam Heino en neem contact met ons op!